סדנאות בישול, כי אם אין אני לי מי לי?

מבשלים

התחקיר האחרון שסקר את שבאמת קורה בחצר האחורית של מטבחי בתי מלון בישראל היה הקש ששבר את גב הגמל. הוא הגיע אחריי שהראו לנו מה באמת קורה במטבחים של מסעדות ואפילו מה מתרחש מתחת לאף שלנו – בסופר-מרקטים מסוימים בארץ. אני גם בטוחה שזו לא נחלתם של הישראלים בלבד. בכל מקום בעולם עסקים רוצים למקסם את הרווח שלהם ואיכשהו יוצא שהם עושים את זה על גבם הלקוחות, על הגב שלנו. התוצאה – אנחנו נאלצים לאכול אוכל לא טרי, ירוד, משמין, עמוס באנטיביוטיקה ומים ולסבול מכל מיני תופעות כגון: קלקולי קיבה, השמנת יתר או סלמונלה.

אז החלטתי לקחת את בריאותי ובריאות משפחתי בידיי. מאחר ואני לא בשלנית מדופלמת, חיפשתי סדנאות בישול מקצועיות, כאלו שילמדו כיצד להכין אוכל בריא ומזין – בעצמי. ואם לומר את האמת – הופתעתי!

יש שפע של סדנאות בישול בישראל, ונראה שכל אחד יכול למצוא את הסדנה המתאימה לטעמו ולהעדפותיו הקולינריות. ולמרות שכאשר אני שומעת את המילה "לימודים" אני נכנסת למצב דפנסיבי, סדנת הבישול הטבעוני שסיימתי ממש לא מכבר שינתה את כל מה שחשבתי עד אז על לימודים בכלל ועל הכנת אוכל בפרט.
נתחיל מזה שסדנה ממוקדת היא לא יום לימודים ארוך, זה לא כמו ללמוד בבית ספר או באוניברסיטה, זה דווקא FUN. בזכות סדנת הבישול הזו לא רק למדתי לבשל דברים חדשים כי אם גם הכרתי אנשים חדשים, התנסיתי בחומרי גלם חדשים וגיליתי שיטות בישול שטרם הכרתי. למעשה, אפשר ללכת לסדנת בישול עם חברה, עם אבא או עם אימא, עם הילד/ה שלכם או עם בן/ת הזוג. במהלך הסדנה היו הרבה צחוקים ואווירה קלילה ומעשירה.

אמשיך בזה שהסדנה באמת לימדה אותי איך להכין אוכל טבעוני בריא. לא משנה כמה תכניות בישול ראיתי, כמה סרטוני וידאו בנושא אוכל, בישול ואפיה צרכתי, אין תחליף ללימוד פרונטלי שבו מתנסים הלכה למעשה במלאכת הבישול. המנחה יכלה לענות על שאלות שהיו לי, להדגים לי פנים מול פנים טכניקות מיוחדות ולא עזבה אותי עד אשר הצלחתי להשלים את המשימה. ואת זה, חברים, לא ניתן לקבל בשום תכנית טלוויזיה או במתכון מצולם.

הנקודה השלישית שאני רוצה להתעכב עליה היא החשיפה למאכלים חדשים לגמרי, כאלו שבחיים לא שמעתי עליהם. קינואה או חמאת קשיו אלו הם רק חלק מחומרי הגלם שנחשפתי אליהם בפעם הראשונה דרך הסדנה ויש עוד חומרי גלם רבים שבכלל לא ידעתי על קיומם. למדנו להכין מאכלים שטרם טעמתי, להכיר מטבחים וסגנונות בישול חדשים וגם מסורתיים ואפילו גיליתי כלי מטבח ובישול שבחיים לא פגשתי.

לבסוף, אם גם אתם, כמוני, לא ממש מתים על לימודים, אז מה תגידו אם אגיד לכם שאתם גם לא תצטרכו להרים את הכיסאות על השולחנות בסוף היום???. ובכן, זה בדיוק מה שקורה בסדנאות בישול. אנחנו באים, לומדים, מתנסים, מפשלים, מלכלכים, מנסים שוב ואחרי כל זה, אנחנו לא צריכים לשטוף את הכלים! אין ספק שזה דובדבן מתוק במיוחד. בסדנת בישול אנחנו משלמים על חוויה מעשירה וכיפית, את הכלים עושה מישהו אחר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *