בזמן שהתווכחתם, אני מצאתי עוד מתכונים לפסח

כדורי שוקולד

פסח הוא חג החירות והחופש אבל איכשהו בשנים האחרונות הסדר שלנו לא נסוב סביב נושא זה. אנחנו מתכנסים כל בני המשפחה המורחבת, נשים, גברים וטף, כולם תורמים לארוחה ומביאים משהו ועד לא מכבר הייתה תחושה אמתית של חג.

בשלוש שנים האחרונות משהו לא בסדר אצלנו בסדר. במקום לאכול, ליהנות, לקרוא בהגדה ולחלוק חוויות אנחנו כל הזמן מתווכחים. ימין נגד שמאל, בעד או נגד טראמפ, אובמה – אנטישם-מוסלמי או מנהיג דגול של העולם החופשי?, מצב מערכת הבריאות, מערכת המשפט, החינוך, יוקרה המחיה – כן או לא, שוד הגז או האוצר הכי גדול שיש למדינת ישראל, להתגייס, לסרב או להתנדב, פטריוטיזם מול ירידה מהארץ – נראה שעל שום דבר אין הסכמה, כל נושא הופך לפוליטי ומיד הטונים עולים…למעט נושא אחד – האוכל.

בכל פעם שמתחילים לאכול או מדברים על אוכל, הטונים יורדים, הוויכוחים מפסיקים ומרגיש שוב כאילו אנחנו משפחה אחת ומאוחדת. בדיוק מסיבה זו אני משקיעה כל כך הרבה זמן ומשאבים באיתור מתכונים לפסח ש"יסתמו למשפחה שלי את הפה", מתכונים לפסח שהם כל כך טובים וטעימים שלא יהיה להם פנאי, כוח או חשק להמשיך ולהתווכח.

הנה מתכון חלומי לפסח….מאוד מומלץ לנסות אותו כבר בפסח הקרוב.

מתכון לכדורי קוקוס בציפוי שוקולד / מאת סוגת בשיתוף וואלה! אוכל.
מתאים לכ-25 יחידות.
הרכיבים הדרושים:
עבור כדורי הקוקוס:
כוס חלב
200 גרם קוקוס טחון של סוגת
150 גרם סוכר לבן
100 שוקולד לבן
מקלות סוכריה

לציפוי עוגיות הקוקוס:

150 גרם שוקולד מריר איכותי – לשבור לקוביות
30 גרם שמן צמחי

לעיטור:
50 גרם שוקולד לבן – לשבור לקוביות
אופן ההכנה:

הכנת כדורי הקוקוס:

לסיר בגודל בינוני מוסיפים את החלב ואת הסוכר ומחממים על להבה בינונית. מערבבים עד אשר הסוכר נמס, מתמזג עם החלב ומגיע לרתיחה.
מוסיפים לסיר את הקוקוס ומערבבים במשך דקה.
מסירים את הסיר מהאש ומוסיפים את השוקולד הלבן. מערבבים היטב עד אשר השוקולד הלבן נמס ומתמזג עם התערובת.
מאחסנים את הסיר במקרר למשך 4 שעות לפחות, אפשר גם למשך כל הלילה.
מוציאים את תערובת הקוקוס מהמקרר. כעת יוצרים כדורים בקוטר של כ-2 סנטימטרים.
מרפדים תבנית בנייר אפיה. מניחים עליה את כדורי הקוקוס שיצרנו.
נועצים בכל אחד מכדורי הקוקוס מקל.
מניחים את כדורי הקוקוס במקפיא למשך שעתיים שלוש, אפשר גם יותר.

הכנת הציפוי:

לקערת מיקרוגל מוסיפים שוקולד ושמן.
מחממים במיקרו כדקה.
מערבבים היטב ומחזירים למיקרוגל לחימום של עוד חצי דקה. וחוזר חלילה עד אשר מתקבל קרם מבריק ואחיד.

מוציאים את כדורי הקוקוס מן המקפיא.
טובלים את כדורי הקוקוס בקרם השוקולד, עד אשר הקרם מכסה את כל הכדור.

לקישוט:

לקערת מיקרוגל מוסיפים את השוקולד הלבן.
ממיסים את השוקולד במיקרוגל במרווחים של 20 שניות, כלומר: מחממים ל-20 שניות, מערבבים ואם לא התקבלה תערובת אחידה מכניסים למיקרוגל לעוד 20 שניות. שימו לב לא לשרוף את השוקולד הלבן.
מעבירים את תערובת השוקולד הלבן לשק זילוף.
מזליפים קווים על גבי כדורי הקוקוס.

זהו, יש לכם קינוח חלבי כשר לפסח שיגרום לכולם להתרכז באוכל!
בתאבון ושיהיה פסח כשר ומהנה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *